Omplaceringar

Nedan finns de omplaceringar som skickats in till föreningen. Vill du ha en annons här? Läs våra regler och skicka underlag för annonsen till Malin Lindholm. För personlig kontakt med valpförmedlare, kontakta Yvonne Johansson, 073-020 59 91.

Omplacering sökes

Efter 25 år med hund i huset och nu 1,5 år utan, saknar jag mitt hundsällskap.
Tänker ofta på hur det vore med en hund till i mitt liv, och i ett kort samtal med Loulou E fick hon mig att inse att en ”färdig” hund vore att det bästa.

Vad har jag att erbjuda?

Ett lugnt liv på landet i en by 2 mil utanför Hedemora. Jag har bott här sedan 1988. Huset ligger sist efter vägen, norrut tar lite åkermark och sedan skogen vid. Det är en miljö med ytterst lite trafik.
Trädgården är stor, och åt söder är hagmark, med 60-80 köttkor med kalvar.
Mina hundar har varit strängt förbjudna att valla annat än fotbollar.

Hos mig är hunden en familjemedlem som alltid är med mig, har fri tillgång till alla utrymmen, soffor och annat som den gillar.
Jag är van vid att ha en hund i fotänden när jag sover.

Den hund som skulle komma till mig kommer uteslutande att vara en sällskapshund, men med roliga promenader, nosarbete för mental stimulans och ett socialt hundliv.
Att umgås med människor, barn och förstås andra hundar är viktigt.

Mat och omvårdnad.
Luppan fick mat enligt rekommendation, hon blev aldrig överviktig.
Hon fick förstås slicka tallrik evt med lite potatisskal kvar, men aldrig överdrifter i vad som stacks åt henne utanför matransonen.
Nån gång skrapades det tandsten hos veterinären, men hon var fin i munnen, hon fick Dentasticks regelbundet, men blev aldrig tandborstad.
Kloklippning var min svaga punkt, (och hennes) så där anlitade jag djurvårdare hos veterinären. Mycket nöjd med den veterinär, i Hedemora som skött mina djur under alla år. Min första heeler Ylva blev 12, och Luppan blev 15 år 10 månader.

Kuriosa
Luppan fick lära sig fågelhundsinkallning, och andra kommandon där jag använde mina armar och händer i kommunikationen, det var en bra kunskap när hon förlorade hörseln som gammal.
Tecken med händerna skulle jag lära min nya hund

Mina önskemål
Jag önskar mig en ”enkel” hund, som inte är en utmaning för mig att hantera.
Läst i facebookgruppen för länge sedan att det finns en del skarpa heelers, men det kanske mest är ”prat”, människor har så olika toleranser.

Hunden skall tåla att åka bil, och att åka tåg.

Hunden skall efter inskolning klara att vara ensam i huset några timmar, om det skulle vara längre än tre timmar skulle jag anlita granne som hundvakt.

Alltså
En hund som behöver pensioneras, och skulle må bra av ett lugnt sammanhang.
Eller en hund som av familjeskäl behöver omplaceras
Jag har bara haft tikar, den blandrashanhund vi hade 1986 när barnen var små fick vi ideligen hämta, han var en Casanova! Jag har med hundvana nu.

Hunden skall i grunden vara vänlig, social och intresserad.

Hälsning
Lollo Löfmark
Kloster 317
776 98 Garpenberg
070-347 92 84
lollo.lofmark@live.se


Kontakt:
lollo.lofmark@live.se
070 347 92 84

Omplacering sökes

Jag har länge funderat på att försöka utöka min lilla flock som idag består av mig och Ebbot (kastrerad heeler, född maj 2010), och försöker mig nu på en blänkare.
Då  Ebbot är lite speciell, så har jag ganska höga krav på en eventuell hund nr 2 i flocken. Ebbot verkar nog ganska avskräckande för någon som  söker nytt hem till sin fyrbening, men jag tänker att det kanske kan vara det ”perfekta” hemmet för den ”perfekta” hunden/individen.
Kön och ålder har mindre betydelse, dock inte valp.
”Krav”
– Måste kunna vara ensam hemma 4-5 timmar per vardag när jag jobbar
– Inte ha alltför hög energinivå. Jag klarar inte av timmeslånga promenader dagligen.
– Vara lugn, sansad och språksäker med andra hundar. När Ebbot dummar sig så krävs det att den andra hundar nonchalerar eller backar ett steg så att jag får en chans att reda upp honom. Hundar som svarar upp, oavsett om det är pga osäkerhet eller ilska, resulterar i panikslaget slagsmål från hans sida.
Erbjuder
– Massor av kärlek och omvårdnad
– Lugn tillvaro, jag har mycket rutiner i vardagen och är inte”ute och ränner” på regelbunden basis (knappt alls).
– Inte en massa spring och stök med olika människor, jag har i princip bara en kompis som regelbundet hälsar på och är i övrigt lite enstörig av mig.
– Barnfritt.
– Mycket skogshäng, iaf under sommar/höst när det finns en massa bär och svamp som vill skördas.
Jag bor i en småstad i södra Dalarna, centralt i lägenhet, utan körkort, så närmaste länen är att föredra av praktiska skäl.
Jag behöver kunna ha hunden på prov en period. För att se om det fungerar med Ebbot, med min vardag (och den lilla detaljen pälsdjursallergi).
Den vackra dag jag har tagit körkort, så kommer hunden att få:
– Hänga i skogen desto mer. Kan krabaten inte vara lös i vildmark så åker koppel på helt enkelt, jag är van vid Ebbot som inte kan vara lös hur som helst för att doften av vilt är så hiskeligt fascinerande. Harar luktar smasken, och vildsvin verkar spännande…
– Träna agility (om intresserad) och passivitetsträna/hänga på lokal hundförening
– Viltspår står högt på Ebbots önskelista, så även det om hunden är intresserad av det.
Hör gärna av dig om du har en heeler som söker nytt hem, och det känns som att den kanske skulle kunna trivas hos mig. Jag nås enklast per mail sandra.carlsson89@gmail.com eller på Facebook https://www.facebook.com/sandra.carlsson.7.
Mvh Sandra Karlsson & Ebbot

Kontakt: