Omplaceringar

Nedan finns de omplaceringar som skickats in till föreningen. Vill du ha en annons här? Läs våra regler och skicka underlag för annonsen till Malin Lindholm. För personlig kontakt med valpförmedlare, kontakta Yvonne Johansson, 073-020 59 91.

Rambo

Vi letar nu fodervärdshem till fina Rambo, Norribäcks Botvid Timotej.

Rambo är en väldigt social och trygg Lancashire heeler. Han älskar barn, har en stor portion självförtroende och charmar alla besökare som kommer till oss. Lättbelönad med godis och leksak, uppskattar kamplekar. Han fungerar bra lös ute och kommer på inkallning. Ute på promenader kan han både gå fint vid sidan och arbeta på i dragsele. Han gillar långturer och är alltid med på det man hittar på.

Rambo är efter våran egenuppfödda Tuva, SE UCH Norribäcks Xxantia, och är efter Spike, SE UCH, DK UCH, FI UCH, N UCH, NORD UCH Mirox Earl Angus Le Beau. Han blir två år i mars och har alltid funnits inom våran familj. Han har godkänd mentalbeskrivning och är skottfast. Hälsotestad utan anmärkning på ögon, knän och armbågar, HD B. Utställd två gånger med excellent.

Som fodervärd till Rambo så bygger det på ett närmare samarbete än när man exempelvis köper en hund, vilket också kan vara roligt och givande för den som är intresserad. Samarbetet innebär att han behöver lånas ut några gånger till mig vid eventuella parningar, för att hälsotestas en gång per år och för enstaka meriteringar. Är det så att du gärna själv vill meritera han (utställning eller hundsport) så går det jättebra och jag ser det som en bonus!

Att vara fodervärdshem till Rambo innebär även att han inte får kastreras. Han är mitt hopp inom den framtida aveln och en mycket god representant för rasen. Han fungerar mycket bra hemma hos oss även när tikarna löper.

Genom att Rambo är så trygg i sig själv och med människor så passar han in i de flesta hemmen; hos studenter, ungdomar, familj med barn, pensionärer, ev funktionshinder. Däremot vill jag att det finns en i hushållet som har god hundvana sen tidigare. Det är mycket hund i liten kropp och visar inte du vägen så banar han vägen på sitt eget sätt. 😉

Han är däremot inte ensamtränad och kan jaga efter katter. Bor ni i närheten kan vi, så gott det går, hjälpa till med hundpassning om ni exempelvis ska resa bort. Jag erbjuder självklart även stöttning som uppfödare om ni har frågor och funderingar som dyker upp.

Det var lite kort och gott om Rambo. Hör gärna av er om ni tycker det låter intressant och har ett hem att erbjuda våran underbara gosse.

Med vänliga hälsningar

Linn Broström
Norribäcks kennel
Maden 1, 565 91 Mullsjö
linn.brostrom@gmail.com
076-7671120 (nås säkrast på kvällar och helger)


Kontakt:

Omplacering sökes

Jag har länge funderat på att försöka utöka min lilla flock som idag består av mig och Ebbot (kastrerad heeler, född maj 2010), och försöker mig nu på en blänkare.
Då  Ebbot är lite speciell, så har jag ganska höga krav på en eventuell hund nr 2 i flocken. Ebbot verkar nog ganska avskräckande för någon som  söker nytt hem till sin fyrbening, men jag tänker att det kanske kan vara det ”perfekta” hemmet för den ”perfekta” hunden/individen.
Kön och ålder har mindre betydelse, dock inte valp.
”Krav”
– Måste kunna vara ensam hemma 4-5 timmar per vardag när jag jobbar
– Inte ha alltför hög energinivå. Jag klarar inte av timmeslånga promenader dagligen.
– Vara lugn, sansad och språksäker med andra hundar. När Ebbot dummar sig så krävs det att den andra hundar nonchalerar eller backar ett steg så att jag får en chans att reda upp honom. Hundar som svarar upp, oavsett om det är pga osäkerhet eller ilska, resulterar i panikslaget slagsmål från hans sida.
Erbjuder
– Massor av kärlek och omvårdnad
– Lugn tillvaro, jag har mycket rutiner i vardagen och är inte”ute och ränner” på regelbunden basis (knappt alls).
– Inte en massa spring och stök med olika människor, jag har i princip bara en kompis som regelbundet hälsar på och är i övrigt lite enstörig av mig.
– Barnfritt.
– Mycket skogshäng, iaf under sommar/höst när det finns en massa bär och svamp som vill skördas.
Jag bor i en småstad i södra Dalarna, centralt i lägenhet, utan körkort, så närmaste länen är att föredra av praktiska skäl.
Jag behöver kunna ha hunden på prov en period. För att se om det fungerar med Ebbot, med min vardag (och den lilla detaljen pälsdjursallergi).
Den vackra dag jag har tagit körkort, så kommer hunden att få:
– Hänga i skogen desto mer. Kan krabaten inte vara lös i vildmark så åker koppel på helt enkelt, jag är van vid Ebbot som inte kan vara lös hur som helst för att doften av vilt är så hiskeligt fascinerande. Harar luktar smasken, och vildsvin verkar spännande…
– Träna agility (om intresserad) och passivitetsträna/hänga på lokal hundförening
– Viltspår står högt på Ebbots önskelista, så även det om hunden är intresserad av det.
Hör gärna av dig om du har en heeler som söker nytt hem, och det känns som att den kanske skulle kunna trivas hos mig. Jag nås enklast per mail sandra.carlsson89@gmail.com eller på Facebook https://www.facebook.com/sandra.carlsson.7.
Mvh Sandra Karlsson & Ebbot

Kontakt: