Omplaceringar

Nedan finns de omplaceringar som skickats in till föreningen. Vill du sätta in en annons ? Läs våra regler och skicka underlag för annonsen till Malin Lindholm. För personlig kontakt med valpförmedlare, kontakta Loulou Eklund, .0152-201 91

Omplacering sökes

Jag har länge funderat på att försöka utöka min lilla flock som idag består av mig och Ebbot (kastrerad heeler, född maj 2010), och försöker mig nu på en blänkare.
Då  Ebbot är lite speciell, så har jag ganska höga krav på en eventuell hund nr 2 i flocken. Ebbot verkar nog ganska avskräckande för någon som  söker nytt hem till sin fyrbening, men jag tänker att det kanske kan vara det ”perfekta” hemmet för den ”perfekta” hunden/individen.
Kön och ålder har mindre betydelse, dock inte valp.
”Krav”
– Måste kunna vara ensam hemma 4-5 timmar per vardag när jag jobbar
– Inte ha alltför hög energinivå. Jag klarar inte av timmeslånga promenader dagligen.
– Vara lugn, sansad och språksäker med andra hundar. När Ebbot dummar sig så krävs det att den andra hundar nonchalerar eller backar ett steg så att jag får en chans att reda upp honom. Hundar som svarar upp, oavsett om det är pga osäkerhet eller ilska, resulterar i panikslaget slagsmål från hans sida.
Erbjuder
– Massor av kärlek och omvårdnad
– Lugn tillvaro, jag har mycket rutiner i vardagen och är inte”ute och ränner” på regelbunden basis (knappt alls).
– Inte en massa spring och stök med olika människor, jag har i princip bara en kompis som regelbundet hälsar på och är i övrigt lite enstörig av mig.
– Barnfritt.
– Mycket skogshäng, iaf under sommar/höst när det finns en massa bär och svamp som vill skördas.
Jag bor i en småstad i södra Dalarna, centralt i lägenhet, utan körkort, så närmaste länen är att föredra av praktiska skäl.
Jag behöver kunna ha hunden på prov en period. För att se om det fungerar med Ebbot, med min vardag (och den lilla detaljen pälsdjursallergi).
Den vackra dag jag har tagit körkort, så kommer hunden att få:
– Hänga i skogen desto mer. Kan krabaten inte vara lös i vildmark så åker koppel på helt enkelt, jag är van vid Ebbot som inte kan vara lös hur som helst för att doften av vilt är så hiskeligt fascinerande. Harar luktar smasken, och vildsvin verkar spännande…
– Träna agility (om intresserad) och passivitetsträna/hänga på lokal hundförening
– Viltspår står högt på Ebbots önskelista, så även det om hunden är intresserad av det.
Hör gärna av dig om du har en heeler som söker nytt hem, och det känns som att den kanske skulle kunna trivas hos mig. Jag nås enklast per mail sandra.carlsson89@gmail.com eller på Facebook https://www.facebook.com/sandra.carlsson.7.
Mvh Sandra Karlsson & Ebbot

Kontakt: