Undrar du om du passar med en heeler? Läs vidare och se om det låter som att du är en heelermänniska!

Kan du tänka dig att alltid ha en skugga efter dig? Ha någon runt dig som önskar uppmärksamhet och kärlek, men också ger mångdubbelt tillbaka? En obrottsligt trogen vän? Bli biten i hälarna eller vallad när det är bus på gång? Någon som gärna försöker fånga ”ohyra” som möss, råttor och kaniner/harar, och stolt kommer och visar upp sin fångst om den lyckas. Någon som äter det du tycker är oätligt, men ibland funderar länge på det du tycker den ska äta är ätligt? Stannar hemma på gården och inte ger sig ut ensam på egna promenader? Ha en värmedyna i sängen? Talar om när det kommer besök – även om det bara är katten? Ser dina vänner som sina och förväntar sig att dina vänner älskar den lika mycket som du? Ha någon som ställer upp på allt du ber den om, men ibland säger nej tack om det är för dåligt ”betalt”. Hittar på små hyss, men ser helt oförstående ut när du visar ditt ogillande. Vet att dess plats alltid och för evigt är – i ditt knä, vid dina fötter, i din säng, med dig på toa, i duschen, i bilen – och i ditt hjärta.


Lancashire heelern är en liten, stark, robust byggd, alert och energisk arbetshund och är en boskapsdrivande hund som också visar sin terrierinstinkt när den jagar kaniner och råttor. Den är modig, glad och tillgiven sin ägare.

Heelern är en mångsidig hund och en jätterolig tränings- och tävlingskamrat. Den trivs bäst om den får vara med familjen och allt som händer. Den går gärna långa promenader och vandringar, är en bra gårds- och stallhund och kan följa med på ridturerna. Den håller sig hemma på gården/stallet. Den är glatt med på att träna agility, lydnad, viltspår, freestyle med mera och det finns framgångsrika ekipage i många hundsporter.